Föreningen bjöd in till informationsmöte och öppet hus angående HSB-medlemskap och omläggning av parkeringsplatser den 28 mars 2019.

Omläggning av parkeringsplatser
Föreningen vill bredda ut befintliga parkeringsplatser då dessa är trånga i dagsläget och det har inkommit flera anmälningar om parkeringsskador. Förslaget som styrelsemedlemmar kommit in med är att asfaltera ”piskplatsen” i början av uppfarten till Vasavägen mittemot port 51. På så vis får vi mer utrymme att göra p-platserna bredare. Styrelsemedlemmar har uppmanat hyresmedlemmar att komma in med förslag i denna fråga inför årsstämman maj 2019. En hyresmedlem påpekar att piskplatsen ”piskställningen” är ett kulturminne i området som tyder på att fastigheten byggdes under 50-talet.

Vi har totalt 41 p-platser i föreningen varav 3 st tillhör de kommersiella lokalerna som föreningen äger. Om nyttjandet av de komersiella fastigheternas p-platser står i strid med gällande avtal kommer detta undersökas av styrelsemedlemmarna. Förslag, underlag, ritningar och lösning för elstolpar väntas komma in för omröstning under stämman maj 2019.

HSB-medlemskap
Styrelsen har getts i uppdrag att jämföra nack- respektive fördelar med att bli fullvärdiga medlemmar i HSB. Idag köper föreningen tjänster från HSB som täcker både juridiska, ekonomiska och administrativa frågor. Jour och felanmälan tillkommer. Att bli fullvärdiga medlemmar hos HSB innebär en större fast kostnad samt en rörlig baserad på antal lägenheter. Totalt skulle detta innebära en kostnadsökning med ca 23% årligen. En nackdel med medlemskapet är att föreningen blir låsta och måste anlita dyrare HSB aktörer vid olika arbeten som föreningen behöver anlita. Idag kan föreningen fritt välja aktörer för olika arbeten som ska utföras för ett mycket billigare pris.

Styrelsemedlemmar ber hyresmedlemmar att gå in och läsa om innebörden att bir fullvärdiga hyresmedlemmar hos HSB, samtidigt kommer en matris med för/nackdelar om medlemskap samt utdrag av HSB regler kommer att skickas till alla medlemmar tillsammans med inbjudan och förvaltningsberättelsen inför stämman maj 2019. Styrelsemedlemmar försöker undersöka om det finns andra stora förvaltare som man kan köpa dessa tjänster av och jämföra de med HSB, både när det gäller servicen och kostnaden av dessa.

Sophuset
Sophuset måste byggas om fram till 2020 då det råder nya regler och bestämmelser om hushållssopor och matavfall. Förslag på sopinkast in till sophuset finns idag men alla förslag är välkomna inför planeringen av denna ombyggnation. Hyresmedlemmar klagar att sopkärlen i gården är borttagna och att det resulterat till mer skräp på marken. Förslag på sopkärl med tunga lock kommer från medlemmarna vilket gillas. Styrelsemedlemmar tar på sig uppdrag att leta upp sådana och placera de i området istället för de gamla som fanns.

Information på olika språk
Förslag från hyresmedlem om att ha informationsblad för sophantering och tvättstugeregler och rastning av hundar på olika språk, då det finns medlemmar som bor i föreningen som inte talar svenska.

El-mätning
Klagomål om el-mätning och el-arbeten som inte bra utförda har inkommit från en hyresmedlem. Denna undrar om el-mätningar görs regelbundet. El-mätningar utförs regelbundet av HSB och dokumenteras.

Infobladen
Infobladen ska vändas in mot insidan av porten och inte vara läslig utifrån porten, detta pga att ibland står känslig information som obehöriga ej ska kunna ta del av.